Nieuwsoverzicht

Start verkoop tweede fase Elias Beeckman

Op vrijdag 20 oktober van 15.00 tot 17.00 uur is de start verkoop van de tweede fase van Elias Beeckman.

Lees verder

Werkzaamheden Bennekomseweg 11 - 18 oktober

Om de Bennekomseweg veiliger te maken voor met name overstekend verkeer vanaf en naar de Enka wordt deze en volgende week aan de weg gewerkt.

Lees verder

Luxe kavels te koop

Op de voormalige kazerneterreinen in Ede wordt een nieuwe wijk gebouwd: de Veluwse Poort. Op de Veluwse Poort kunt u bijzonder mooi wonen in een groene en monumentale omgeving. Op het kazerneterrein Simon Stevin worden luxe kavels te koop aangeboden.

Lees verder

Gemeente en Kelderman Bouw ondertekenen koopovereenkomst Bloemkwartier

Wethouder Weijland van de gemeente Ede en directeur Hans Koopman van Kelderman Bouw hebben op woensdag 13 september de koopovereenkomst ondertekend voor het BloemKwartier, een appartementencomplex met 30 appartementen dat gebouwd wordt op de voormalige Simon Stevinkazerne in Ede. Op 19 september start de verkoop van BloemKwartier.

Lees verder

Dertig appartementen VredeKwartier in de verkoop

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwbouwappartement in Ede, kunnen dinsdagavond 19 september terecht in Pannenkoekenhuis ‘De Langenberg’ in Ede. Hier vindt de start verkoop plaats van BloemKwartier: dertig nieuwe appartementen vlakbij bos en heide. BloemKwartier is onderdeel van het project VredeKwartier.

Lees verder

Woonstede koopt gebouwen op Simon Stevinkazerne

De gemeente Ede en woningcorporatie Woonstede hebben overeenstemming bereikt over de oude ‘legeringsgebouwen’ op de Simon Stevinkazerne. Na de verbouwing komen er in de gebouwen in totaal 40 appartementen voor de sociale huursector. De koopovereenkomst is donderdag 6 juli getekend door Marian Teer, directeur Woonstede, en wethouder Johan Weijland die de Veluwse Poort in zijn portefeuille heeft.

Lees verder

Rijloods kazerneterreinen verkocht

De gemeente Ede heeft de voormalige manege/rijloods op Maurits noord verkocht aan ontwikkelaar Casa 23. Het pand wordt verbouwd en gerestaureerd tot vijf lofts, een woon-werk-kangoeroewoning en een kinderdagverblijf. Prins Vleermuis, dat al jaren is gehuisvest in de Bergansiuskazerne, krijgt hiermee een definitieve plek op de kazerneterreinen.

Lees verder

Wethouder tevreden met tweede Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

De gemeente Ede en de Vereniging CPO Collectief Pleister Oord hebben een overeenkomst gesloten voor de bouw van 12 goedkope koopwoningen. Daarmee kan het collectief snel starten met de bouw van hun woningen op de Simon Stevinkazerne. CPO Pleisteroord is daarmee het tweede particuliere initiatief dat op de kazerneterreinen een plek heeft gekregen.

Lees verder

Start bouw Elias Beeckman kazerne

Wethouder Johan Weijland van de gemeente Ede heeft samen met Michiel de Bruine van Bouwinvest en Lammert Boeve van Bouwbedrijf Noordersluis op 7 juni 2017 het startsein gegeven voor de bouw van de Elias Beeckman kazerne in Ede. De voormalige kazerne wordt getransformeerd tot een fantastische plek om te wonen, maar ook om te recreëren en te ondernemen. Naast de diverse wooneenheden die gerealiseerd worden, is er ook ruimte voor zorg.

Lees verder

Verkoop nieuwbouwproject VredeKwartier in Ede van start

De verkoop van de eerste fase in het nieuwbouwproject VredeKwartier in Ede gaat van start. Geïnteresseerden zijn dinsdagavond 30 mei tussen 19.30 en 21.00 uur van harte welkom in De Heidebrouwerij aan de Nieuwe Kazernelaan 2 (gebouw 3) in Ede.

Lees verder

Manegen: nu in de verkoop!

Karakteristiek en sfeervol wonen, maar wel zoals u het wilt? Dat kan bij de Manegen. In de voormalige manage op het kazerneterrein Maurits-Noord worden 9 woningen gebouwd.

Lees verder

Drukbezochte inspiratieavond VredeKwartier

Zo’n driehonderd belangstellenden bezochten donderdagavond 30 maart in het Akoesticum in Ede de inspiratieavond van nieuwbouwplan VredeKwartier. Ze lieten zich uitgebreid informeren over de 100 huizen en appartementen die Kelderman Bouw ontwikkelt en realiseert. Velen schreven zich in als belangstellende.

Lees verder