Nieuwsoverzicht

NK Metselen 2019 in Ede

Twaalf finalisten gaan van 10 tot en met 12 april 2019 met elkaar de strijd aan in het Nederlands Kampioenschap Metselen. Het strijdtoneel hiervoor bevindt zich op de kazerneterreinen in Ede.

Lees verder

Magazine Monumentaal

In december zit er een bijzondere special bij het magazine Monumentaal. Deze 44 pagina’s tellende glossy staat namelijk helemaal in het teken van de bijzondere gebouwen op de kazerneterreinen in Ede.

Lees verder

Inrichtingsplan Maurits Noord

Afgelopen week is het inrichtingsplan voor Maurits Noord vastgesteld. Hierin staat hoe de openbare ruimte van de wijk eruit gaat zien. Waar komen bijvoorbeeld parkeerplaatsen, groenzones, bomen of speelplekken?

Lees verder

10 december: Start verkoop La Cour Cantina

Wilt u ook graag tussen het culturele erfgoed van Ede wonen, met de Ginkelse Heide en het Sysseltse Bos als uw achtertuin? Dan zijn de comfortabele, duurzame woningen van het nieuwbouwproject La Cour Cantina misschien iets voor u. Op maandag 10 december 2018 start de online verkoop.

Lees verder

Tijdelijke aansluitingen Kazerneterreinen op Nieuwe Kazernelaan

In november is een begin gemaakt met de werkzaamheden voor de tijdelijke aansluitingen van de kazerneterreinen op de Nieuwe Kazernelaan. Het gaat om twee ontsluitingen; een bouwontsluiting voor de Elias Beeckman Kazerne en een ontsluiting voor Simon Stevin. Op deze manier ontstaan er meer mogelijkheden om bouw- en woonverkeer te spreiden.

Lees verder

25 september: informatieavond inrichtingsplan Simon Stevin

U heeft een woning gekocht op Simon Stevin, of u bent geïnteresseerd in een woning op het voormalige kazerneterrein. U bent vast benieuwd hoe de openbare ruimte van de wijk eruit komt te zien. Op dinsdagavond 25 september presenteren wij het ‘inrichtingsplan openbare ruimte’. U bent van harte uitgenodigd. Kunt u deze avond niet?

Lees verder

Smaakpark Ede stap dichterbij door grondverkoop

Op het kazerneterrein is de voormalige Defensie-schermhal en een stuk grond eromheen verkocht aan Christian Weij en Petra Busser. Het stel gaat hier het Smaakpark realiseren. Op deze plek komt alles samen wat met verantwoorde voeding te maken heeft. Van het zelf op een innovatieve manier produceren van voedsel tot aan een kookstudio, er komt zelfs een bed & breakfast. Met de koopovereenkomst kunnen de initiatiefnemers echt van start gaan.

Lees verder

Nieuwe bestemming voor oude officierskantine Maurits noord

De oude officierskantine met omliggend terrein, op dit moment het tijdelijk onderkomen voor het projectbureau Veluwse Poort, is verkocht aan BPD. Het project krijgt de naam La Cour Cantina. Het bestemmingsplan hiervoor ligt nog tot en met 25 juli ter inzage. De plannen voor het gebied zijn dus al bekend.

Lees verder

HERMON Erfgoed koopt P.L. Bergansiuskazerne in Ede

Woensdag 27 juni 2018 is de koopovereenkomst van de P.L. Bergansiuskazerne getekend tussen de gemeente Ede en herontwikkelaar/belegger HERMON Erfgoed. Hiermee is HERMON Erfgoed de nieuwe eigenaar geworden van de voormalige kazerne. HERMON Erfgoed zal de Bergansiuskazerne restaureren en transformeren naar 20 zelfstandige huurappartementen en een algemene ruimte voor gezamenlijke- en/of buurtfuncties.

Lees verder

Inloopbijeenkomst bestemmingsplan soldatenkantine Maurits noord

De voormalige soldatenkantine op kazerneterrein Maurits noord krijgt een nieuwe bestemming. In het gebouw komen appartementen. Naast het gebouw is er ruimte voor nieuwbouw. Op donderdag 5 juli is er van 18.30 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst in het gebouw zelf. U bent van harte welkom om het bestemmingsplan in te zien en uw vragen te stellen.

Lees verder

Ambachtelijke bakkerij Jorisbrood op kazerneterreinen

Wethouder Weijland zet vandaag namens de gemeente Ede zijn handtekening onder het koopcontract met Jorisbrood. Daarmee krijgt deze onderneming uit Lunteren een mooie plek op de kazerneterreinen. Een van de voormalige paardenstallen zal worden omgebouwd tot onder andere een ambachtelijke bakkerij. Dit zal ongetwijfeld voor de nodige levendigheid zorgen op Maurits noord. Als alles volgens planning loopt kan de bakkerij in de eerste helft van 2019 open.

Lees verder

Atelierwoningen voor SLAK op kazerneterreinen

Op de valreep van 2017 wordt gestart met de verbouw van een van de voormalige paardenstallen op Maurits noord. In gebouw 24 realiseert IBROX Projecten uit Ede 9 fraaie atelierwoningen voor Stichting Atelierbeheer SLAK. Op woensdag 20 december vond de start bouw plaats, omlijst door de nodige culturele uitingen zoals van SLAK verwacht mag worden. Als alles naar verwachting verloopt kunnen de woningen begin juli 2018 worden opgeleverd.

Lees verder