Nieuwsoverzicht

25 september: informatieavond inrichtingsplan Simon Stevin

U heeft een woning gekocht op Simon Stevin, of u bent geïnteresseerd in een woning op het voormalige kazerneterrein. U bent vast benieuwd hoe de openbare ruimte van de wijk eruit komt te zien. Op dinsdagavond 25 september presenteren wij het ‘inrichtingsplan openbare ruimte’. U bent van harte uitgenodigd. Kunt u deze avond niet?

Lees verder

Smaakpark Ede stap dichterbij door grondverkoop

Op het kazerneterrein is de voormalige Defensie-schermhal en een stuk grond eromheen verkocht aan Christian Weij en Petra Busser. Het stel gaat hier het Smaakpark realiseren. Op deze plek komt alles samen wat met verantwoorde voeding te maken heeft. Van het zelf op een innovatieve manier produceren van voedsel tot aan een kookstudio, er komt zelfs een bed & breakfast. Met de koopovereenkomst kunnen de initiatiefnemers echt van start gaan.

Lees verder

Nieuwe bestemming voor oude officierskantine Maurits noord

De oude officierskantine met omliggend terrein, op dit moment het tijdelijk onderkomen voor het projectbureau Veluwse Poort, is verkocht aan BPD. Het project krijgt de naam La Cour Cantina. Het bestemmingsplan hiervoor ligt nog tot en met 25 juli ter inzage. De plannen voor het gebied zijn dus al bekend.

Lees verder

HERMON Erfgoed koopt P.L. Bergansiuskazerne in Ede

Woensdag 27 juni 2018 is de koopovereenkomst van de P.L. Bergansiuskazerne getekend tussen de gemeente Ede en herontwikkelaar/belegger HERMON Erfgoed. Hiermee is HERMON Erfgoed de nieuwe eigenaar geworden van de voormalige kazerne. HERMON Erfgoed zal de Bergansiuskazerne restaureren en transformeren naar 20 zelfstandige huurappartementen en een algemene ruimte voor gezamenlijke- en/of buurtfuncties.

Lees verder

Inloopbijeenkomst bestemmingsplan soldatenkantine Maurits noord

De voormalige soldatenkantine op kazerneterrein Maurits noord krijgt een nieuwe bestemming. In het gebouw komen appartementen. Naast het gebouw is er ruimte voor nieuwbouw. Op donderdag 5 juli is er van 18.30 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst in het gebouw zelf. U bent van harte welkom om het bestemmingsplan in te zien en uw vragen te stellen.

Lees verder

Luxe kavels te koop

Op de voormalige kazerneterreinen in Ede wordt een nieuwe wijk gebouwd: de Veluwse Poort. Op de Veluwse Poort kunt u bijzonder mooi wonen in een groene en monumentale omgeving. Op het kazerneterrein Simon Stevin worden luxe kavels te koop aangeboden.

Lees verder

Ambachtelijke bakkerij Jorisbrood op kazerneterreinen

Wethouder Weijland zet vandaag namens de gemeente Ede zijn handtekening onder het koopcontract met Jorisbrood. Daarmee krijgt deze onderneming uit Lunteren een mooie plek op de kazerneterreinen. Een van de voormalige paardenstallen zal worden omgebouwd tot onder andere een ambachtelijke bakkerij. Dit zal ongetwijfeld voor de nodige levendigheid zorgen op Maurits noord. Als alles volgens planning loopt kan de bakkerij in de eerste helft van 2019 open.

Lees verder

Atelierwoningen voor SLAK op kazerneterreinen

Op de valreep van 2017 wordt gestart met de verbouw van een van de voormalige paardenstallen op Maurits noord. In gebouw 24 realiseert IBROX Projecten uit Ede 9 fraaie atelierwoningen voor Stichting Atelierbeheer SLAK. Op woensdag 20 december vond de start bouw plaats, omlijst door de nodige culturele uitingen zoals van SLAK verwacht mag worden. Als alles naar verwachting verloopt kunnen de woningen begin juli 2018 worden opgeleverd.

Lees verder

Gemeente Ede verkoopt grond op Simon Stevin

Met de aankoop van de grond op het voormalige kazerneterrein Simon Stevin kan Bouwbedrijf Van Ree starten met De Verbinding. Dit plan omvat 24 luxe appartementen in twee complexen. De inschrijving hiervoor is inmiddels gestart en de animo is zeer groot. Start bouw van het plan staat gepland voor het 2e kwartaal van 2018.

Lees verder

23 november in de verkoop: 7 vrije kavels

Op het voormalige kazerneterrein Elias Beeckman in Ede gaan de laatste zeven kavels in de verkoop. De kavels liggen in een uniek gebied met een rijke militaire geschiedenis. De kavels variëren van 428 m2 tot 476 m2. De prijzen liggen tussen € 265.000 en € 285.000 v.o.n. Komt op deze locatie uw droomwoning?

Lees verder

Start bouw Pleisteroord

Op 7 november 2017, is gestart met de bouw van de woningen van het CPO project Pleisteroord. Deze zomer heeft de gemeente Ede de koopovereenkomst gesloten met de vereniging die 12 koopwoningen gaat bouwen op de voormalige kazerneterreinen van Ede. Behalve de gemeente heeft ook de provincie Gelderland bijgedragen aan dit project met een subsidie voor procesbegeleiding.

Lees verder

Start verkoop tweede fase Elias Beeckman

Op vrijdag 20 oktober van 15.00 tot 17.00 uur is de start verkoop van de tweede fase van Elias Beeckman.

Lees verder