Nieuwsoverzicht

Gemeente Ede verkoopt grond op Simon Stevin

Met de aankoop van de grond op het voormalige kazerneterrein Simon Stevin kan Bouwbedrijf Van Ree starten met De Verbinding. Dit plan omvat 24 luxe appartementen in twee complexen. De inschrijving hiervoor is inmiddels gestart en de animo is zeer groot. Start bouw van het plan staat gepland voor het 2e kwartaal van 2018.

Lees verder

23 november in de verkoop: 7 vrije kavels

Op het voormalige kazerneterrein Elias Beeckman in Ede gaan de laatste zeven kavels in de verkoop. De kavels liggen in een uniek gebied met een rijke militaire geschiedenis. De kavels variëren van 428 m2 tot 476 m2. De prijzen liggen tussen € 265.000 en € 285.000 v.o.n. Komt op deze locatie uw droomwoning?

Lees verder

Start bouw Pleisteroord

Op 7 november 2017, is gestart met de bouw van de woningen van het CPO project Pleisteroord. Deze zomer heeft de gemeente Ede de koopovereenkomst gesloten met de vereniging die 12 koopwoningen gaat bouwen op de voormalige kazerneterreinen van Ede. Behalve de gemeente heeft ook de provincie Gelderland bijgedragen aan dit project met een subsidie voor procesbegeleiding.

Lees verder

Start verkoop tweede fase Elias Beeckman

Op vrijdag 20 oktober van 15.00 tot 17.00 uur is de start verkoop van de tweede fase van Elias Beeckman.

Lees verder

Werkzaamheden Bennekomseweg 11 - 18 oktober

Om de Bennekomseweg veiliger te maken voor met name overstekend verkeer vanaf en naar de Enka wordt deze en volgende week aan de weg gewerkt.

Lees verder

Luxe kavels te koop

Op de voormalige kazerneterreinen in Ede wordt een nieuwe wijk gebouwd: de Veluwse Poort. Op de Veluwse Poort kunt u bijzonder mooi wonen in een groene en monumentale omgeving. Op het kazerneterrein Simon Stevin worden luxe kavels te koop aangeboden.

Lees verder

Gemeente en Kelderman Bouw ondertekenen koopovereenkomst Bloemkwartier

Wethouder Weijland van de gemeente Ede en directeur Hans Koopman van Kelderman Bouw hebben op woensdag 13 september de koopovereenkomst ondertekend voor het BloemKwartier, een appartementencomplex met 30 appartementen dat gebouwd wordt op de voormalige Simon Stevinkazerne in Ede. Op 19 september start de verkoop van BloemKwartier.

Lees verder

Dertig appartementen VredeKwartier in de verkoop

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwbouwappartement in Ede, kunnen dinsdagavond 19 september terecht in Pannenkoekenhuis ‘De Langenberg’ in Ede. Hier vindt de start verkoop plaats van BloemKwartier: dertig nieuwe appartementen vlakbij bos en heide. BloemKwartier is onderdeel van het project VredeKwartier.

Lees verder

Woonstede koopt gebouwen op Simon Stevinkazerne

De gemeente Ede en woningcorporatie Woonstede hebben overeenstemming bereikt over de oude ‘legeringsgebouwen’ op de Simon Stevinkazerne. Na de verbouwing komen er in de gebouwen in totaal 40 appartementen voor de sociale huursector. De koopovereenkomst is donderdag 6 juli getekend door Marian Teer, directeur Woonstede, en wethouder Johan Weijland die de Veluwse Poort in zijn portefeuille heeft.

Lees verder

Rijloods kazerneterreinen verkocht

De gemeente Ede heeft de voormalige manege/rijloods op Maurits noord verkocht aan ontwikkelaar Casa 23. Het pand wordt verbouwd en gerestaureerd tot vijf lofts, een woon-werk-kangoeroewoning en een kinderdagverblijf. Prins Vleermuis, dat al jaren is gehuisvest in de Bergansiuskazerne, krijgt hiermee een definitieve plek op de kazerneterreinen.

Lees verder

Wethouder tevreden met tweede Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

De gemeente Ede en de Vereniging CPO Collectief Pleister Oord hebben een overeenkomst gesloten voor de bouw van 12 goedkope koopwoningen. Daarmee kan het collectief snel starten met de bouw van hun woningen op de Simon Stevinkazerne. CPO Pleisteroord is daarmee het tweede particuliere initiatief dat op de kazerneterreinen een plek heeft gekregen.

Lees verder

Start bouw Elias Beeckman kazerne

Wethouder Johan Weijland van de gemeente Ede heeft samen met Michiel de Bruine van Bouwinvest en Lammert Boeve van Bouwbedrijf Noordersluis op 7 juni 2017 het startsein gegeven voor de bouw van de Elias Beeckman kazerne in Ede. De voormalige kazerne wordt getransformeerd tot een fantastische plek om te wonen, maar ook om te recreëren en te ondernemen. Naast de diverse wooneenheden die gerealiseerd worden, is er ook ruimte voor zorg.

Lees verder