Nieuwsoverzicht

Openbare ruimte Boddegat

Op het Elias Beeckman terrein staan 12 woningen van het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) Het Boddegat. De gemeente en het Boddegat zijn samen de invulling van de openbare ruimte aan het uitwerken.

Lees verder

Parkeerverbod op Elias Beeckmanlaan

In de wijken Maurits Noord, Elias Beeckman en Simon Stevin zal in de toekomst een algemeen parkeerverbod gaan gelden. Op een gedeelte van de Elias Beeckmanlaan gaat het parkeerverbod echter nu al in.

Lees verder

Veluwse Poort stopt

In 2019 stopt de gemeente Ede met het projectbureau Veluwse Poort.

Lees verder

Groen licht voor de Parklaan

De Parklaan kan gerealiseerd worden. De gemeente Ede heeft afspraken gemaakt over een nieuw ontwerp voor de belangrijke toegangsweg voor Ede.

Lees verder

NK Metselen 2019 in Ede

Twaalf finalisten gaan van 10 tot en met 12 april 2019 met elkaar de strijd aan in het Nederlands Kampioenschap Metselen. Het strijdtoneel hiervoor bevindt zich op de kazerneterreinen in Ede.

Lees verder

Magazine Monumentaal

In december zit er een bijzondere special bij het magazine Monumentaal. Deze 44 pagina’s tellende glossy staat namelijk helemaal in het teken van de bijzondere gebouwen op de kazerneterreinen in Ede.

Lees verder

Inrichtingsplan Maurits Noord

Afgelopen week is het inrichtingsplan voor Maurits Noord vastgesteld. Hierin staat hoe de openbare ruimte van de wijk eruit gaat zien. Waar komen bijvoorbeeld parkeerplaatsen, groenzones, bomen of speelplekken?

Lees verder

10 december: Start verkoop La Cour Cantina

Wilt u ook graag tussen het culturele erfgoed van Ede wonen, met de Ginkelse Heide en het Sysseltse Bos als uw achtertuin? Dan zijn de comfortabele, duurzame woningen van het nieuwbouwproject La Cour Cantina misschien iets voor u. Op maandag 10 december 2018 start de online verkoop.

Lees verder

Tijdelijke aansluitingen Kazerneterreinen op Nieuwe Kazernelaan

In november is een begin gemaakt met de werkzaamheden voor de tijdelijke aansluitingen van de kazerneterreinen op de Nieuwe Kazernelaan. Het gaat om twee ontsluitingen; een bouwontsluiting voor de Elias Beeckman Kazerne en een ontsluiting voor Simon Stevin. Op deze manier ontstaan er meer mogelijkheden om bouw- en woonverkeer te spreiden.

Lees verder

25 september: informatieavond inrichtingsplan Simon Stevin

U heeft een woning gekocht op Simon Stevin, of u bent geïnteresseerd in een woning op het voormalige kazerneterrein. U bent vast benieuwd hoe de openbare ruimte van de wijk eruit komt te zien. Op dinsdagavond 25 september presenteren wij het ‘inrichtingsplan openbare ruimte’. U bent van harte uitgenodigd. Kunt u deze avond niet?

Lees verder

Smaakpark Ede stap dichterbij door grondverkoop

Op het kazerneterrein is de voormalige Defensie-schermhal en een stuk grond eromheen verkocht aan Christian Weij en Petra Busser. Het stel gaat hier het Smaakpark realiseren. Op deze plek komt alles samen wat met verantwoorde voeding te maken heeft. Van het zelf op een innovatieve manier produceren van voedsel tot aan een kookstudio, er komt zelfs een bed & breakfast. Met de koopovereenkomst kunnen de initiatiefnemers echt van start gaan.

Lees verder

Nieuwe bestemming voor oude officierskantine Maurits noord

De oude officierskantine met omliggend terrein, op dit moment het tijdelijk onderkomen voor het projectbureau Veluwse Poort, is verkocht aan BPD. Het project krijgt de naam La Cour Cantina. Het bestemmingsplan hiervoor ligt nog tot en met 25 juli ter inzage. De plannen voor het gebied zijn dus al bekend.

Lees verder