Nieuwsoverzicht

Luxe kavels te koop

Op de voormalige kazerneterreinen in Ede wordt een nieuwe wijk gebouwd: de Veluwse Poort. Op de Veluwse Poort kunt u bijzonder mooi wonen in een groene en monumentale omgeving. Op het kazerneterrein Simon Stevin worden luxe kavels te koop aangeboden.

Lees verder

Nieuwe bestemming voor oude soldatenkantine Maurits noord

Vroeger was het de plek waar soldaten hun maaltijden aten. De afgelopen jaren was het het tijdelijke onderkomen voor het projectbureau Veluwse Poort en nu krijgt het een nieuwe bestemming. Behalve appartementen in het gebouw komt er ook nieuwbouw. Het college heeft vandaag het bestemmingsplan vrijgegeven voor inspraak. Van 14 juni tot en met 25 juli kan er gereageerd worden op het bestemmingsplan.

Lees verder

Ambachtelijke bakkerij Jorisbrood op kazerneterreinen

Wethouder Weijland zet vandaag namens de gemeente Ede zijn handtekening onder het koopcontract met Jorisbrood. Daarmee krijgt deze onderneming uit Lunteren een mooie plek op de kazerneterreinen. Een van de voormalige paardenstallen zal worden omgebouwd tot onder andere een ambachtelijke bakkerij. Dit zal ongetwijfeld voor de nodige levendigheid zorgen op Maurits noord. Als alles volgens planning loopt kan de bakkerij in de eerste helft van 2019 open.

Lees verder

Ontwerp bestemmingsplan Smaakpark

Het idee om op het voormalige kazerneterrein een Smaakpark te realiseren krijgt steeds meer vorm. Initiatiefnemers Christian Weij en Petra Busser zijn al bezig om hun idee te promoten en met crowdfunding de benodigde financiering rond te krijgen. De gemeente Ede steunt het initiatief en heeft het bestemmingsplan aangepast zodat het Smaakpark ook juridisch mogelijk is. Dit plan ligt nog tot en met 8 februari ter inzage.

Lees verder

Atelierwoningen voor SLAK op kazerneterreinen

Op de valreep van 2017 wordt gestart met de verbouw van een van de voormalige paardenstallen op Maurits noord. In gebouw 24 realiseert IBROX Projecten uit Ede 9 fraaie atelierwoningen voor Stichting Atelierbeheer SLAK. Op woensdag 20 december vond de start bouw plaats, omlijst door de nodige culturele uitingen zoals van SLAK verwacht mag worden. Als alles naar verwachting verloopt kunnen de woningen begin juli 2018 worden opgeleverd.

Lees verder

Gemeente Ede verkoopt grond op Simon Stevin

Met de aankoop van de grond op het voormalige kazerneterrein Simon Stevin kan Bouwbedrijf Van Ree starten met De Verbinding. Dit plan omvat 24 luxe appartementen in twee complexen. De inschrijving hiervoor is inmiddels gestart en de animo is zeer groot. Start bouw van het plan staat gepland voor het 2e kwartaal van 2018.

Lees verder

23 november in de verkoop: 7 vrije kavels

Op het voormalige kazerneterrein Elias Beeckman in Ede gaan de laatste zeven kavels in de verkoop. De kavels liggen in een uniek gebied met een rijke militaire geschiedenis. De kavels variëren van 428 m2 tot 476 m2. De prijzen liggen tussen € 265.000 en € 285.000 v.o.n. Komt op deze locatie uw droomwoning?

Lees verder

Start bouw Pleisteroord

Op 7 november 2017, is gestart met de bouw van de woningen van het CPO project Pleisteroord. Deze zomer heeft de gemeente Ede de koopovereenkomst gesloten met de vereniging die 12 koopwoningen gaat bouwen op de voormalige kazerneterreinen van Ede. Behalve de gemeente heeft ook de provincie Gelderland bijgedragen aan dit project met een subsidie voor procesbegeleiding.

Lees verder

Start verkoop tweede fase Elias Beeckman

Op vrijdag 20 oktober van 15.00 tot 17.00 uur is de start verkoop van de tweede fase van Elias Beeckman.

Lees verder

Werkzaamheden Bennekomseweg 11 - 18 oktober

Om de Bennekomseweg veiliger te maken voor met name overstekend verkeer vanaf en naar de Enka wordt deze en volgende week aan de weg gewerkt.

Lees verder

Gemeente en Kelderman Bouw ondertekenen koopovereenkomst Bloemkwartier

Wethouder Weijland van de gemeente Ede en directeur Hans Koopman van Kelderman Bouw hebben op woensdag 13 september de koopovereenkomst ondertekend voor het BloemKwartier, een appartementencomplex met 30 appartementen dat gebouwd wordt op de voormalige Simon Stevinkazerne in Ede. Op 19 september start de verkoop van BloemKwartier.

Lees verder

Dertig appartementen VredeKwartier in de verkoop

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwbouwappartement in Ede, kunnen dinsdagavond 19 september terecht in Pannenkoekenhuis ‘De Langenberg’ in Ede. Hier vindt de start verkoop plaats van BloemKwartier: dertig nieuwe appartementen vlakbij bos en heide. BloemKwartier is onderdeel van het project VredeKwartier.

Lees verder