Werkzaamheden Bennekomseweg 11 - 18 oktober

Om de Bennekomseweg veiliger te maken voor met name overstekend verkeer vanaf en naar de Enka wordt deze en volgende week aan de weg gewerkt.

Om de Bennekomseweg veiliger te maken voor met name overstekend verkeer vanaf en naar de Enka wordt deze en volgende week aan de weg gewerkt. De Bennekomseweg is daarom afgesloten voor alle verkeer van woensdag 11 tot en met vrijdag 18 oktober.

 

Wat gaat er gebeuren?

·         Op de kruising Emmalaan / Klinkenbergerweg / Akulaan worden twee middengeleiders ingekort, zodat linksafslaand verkeer vanaf de Emmalaan en de Akulaan niet langer het gevoel heeft tegen elkaar aan te rijden.

·         Het fietspad aan de oostzijde van de Bennekomseweg wordt tussen de Akulaan en de Enkalaan verbreed, zodat hier een tweerichtingenfietspad ontstaat. Hiermee ontstaat voor de bewoners van Enka ook de mogelijkheid om via de verkeerslichten de Bennekomseweg over te steken in plaats van de oversteek ter hoogte van de Enkalaan.

·         De middengeleider op de Bennekomseweg wordt ter hoogte van de Enkalaan verbreed, zodat de opstelruimte voor fietsers ruimer is.

 

Afsluiting Bennekomseweg

In verband met deze werkzaamheden is de Bennekomseweg van 11 t/m 20 oktober afgesloten. Omleidingsroutes staan ter plekke aangegeven. Bussen en hulpdiensten kunnen wel gebruik blijven maken van de Bennekomseweg.
De bewoners van het Enkaterrein kunnen hun woningen bereiken via het kruispunt Emmalaan.